donderdag 29 mei 2008

Floortje heet ze dan

Het was al eerder genoemd op deze blog, "Floortje gaat ze heten", maar vandaag is de kogel door de kerk. Omdat de boot op 7 juni het water ingaat moeten we nu wel de letters gaan plakken. Een en ander is nu via internet besteld en gaat er als volgt uitzien:

s20080529_002953Flo s20080529_003036Sch

Daarnaast hebben we vandaag vooral eindmontage werk gedaan. Het houtwerk dat we de afgelopen dagen in de epifanes hebben gezet kan weer in de kuip gemonteerd worden. We lopen hier tegen wat bevestigings probleempjes aan omdat we niet de goede maat schroeven hebben. We hebben de tip weer op de boeg gemonteerd, de motor plank weer vast geschroefd, de winches weer gemonteerd en de ogen om de achter stag vast te zetten. Dat wil zeggen hier hebben we de gaten voor geboord, maar dan blijkt ineens dat het achterdek 6,5cm dik is. Moeten we dus langere m4 boutjes voor hebben!

Daarnaast zijn we ook wat verder gaan kijken naar de constructie voor de verstaging, dit blijkt veel simpeler te kunnen, hoewel we toch een spanner verspillen :).

Neet slijpt een spanner op maat Alles bijna weer op zijn plaats

Ook hebben we de kiel alvast waterpas op een pallet geplaatst, zodat we deze volgende week woensdag weer onder de boot kunnen monteren. Het idee is om de pallet met kiel en al met een pompwagen onder de boot te rijden, dan de kiel rechtstandig omhoog te pompen om alles op deze manier weer te kunnen monteren. Hoe dit echt uit gaat pakken, daar schrijven we volgende week wel weer over.

1 opmerking:

DIY Woodworking 16000 Free Plans For Beginners zei

Download 16,000 Woodworking Plans & Projects .
http://cn-woodworking.weebly.com/
16,000 Woodworking Plans With Step-By-Step Details, Photos, Materials Lists And More!
Arbor Projects ,
Adirondack Chairs ,
Artwork Display ,
Bathroom Unit ,
Box Designs ,
Billiard/Pool Table ,
Barn Plans ,
Bed Plans ,
Bedside Cabinets ,
Bee Hive Plans ,
Bench Projects ,
Bird Feeders ,
Birdhouse Plans ,
Boat Plans ,
Book Case Plans ,
Baby Changing Table ,
Coat Rack ,
Cabin Plans ...