donderdag 1 mei 2008

De eerste laag DD lak

Na de schuuracties van de vorige keer zal het meeste stof na een paar dagen rust wel neergeslagen zijn. We stofzuigen de gehele vloer nog een keer om van opstuivingen af te zijn. Dan plakken we de waterlijn weer af, maar nu op de powercoat.

Dan gaat de eerste laag DD lak erop. We hebben gekozen voor DD lak van Polyservice. De kleur: Grafietblauw. Voor het lakken nog een keer met een speciaal doekje de laatste stofjes weggeveegd, en de lak een half uurtje voor laten reageren. Met een speciaal rollertje gaat het aanbrengen van de lak super! Het is dun als water en vloeit heel mooi uit. In de schaduw lijkt de lak zwart en in het zonlicht mooi donker blauw. Wel blijkt dat we veel te veel lak hebben aangemaakt, daar kunnen we de volgende keer dus rekening mee houden.

De eerste streek DD lak Direct een diepe glans De eerste laag zit er op Ook de spiegel

Ondertussen vleugt het werk aan de deksel ook aardig. We zetten deze nog een keer in de witte powercoat. Met het restje pakken we ook nog de kiel en het roer een keer aan. Nu we weer naar het roer kijken, bedenken we dat we ook nog iets moeten doen om de speling op de roerpen op te lossen. Wellicht dat we de oude Tinus maar eens uit moeten nodigen om hier een kritische blik op te werpen. Hij heeft altijd goeie ideen en wellicht heeft ie hier ook wel een oplossing voor.....

De deksel in de witte powercoat De laatste laag powercoat voor de kiel Het roer in de laatste laag

Geen opmerkingen: