donderdag 8 mei 2008

Striping

Het idee is heel simpel, maar dan moet de uitvoering nog komen... Een mooi wit lijnje, 5 cm boven de waterlijn, van 1cm dikte, hoe moeilijk kan dat nou zijn? Voor Rop en Pt een hele klus. Woensdag avond 2 uur bezig geweest met crepe tape en dan nog geen goed gevoel. Crepetape, het huistuin en keuken afplakband, leent zich niet echt voor het afplakken van gebogen oppervlakten.

Maar gelukkig is een auto spuiterij snel gevonden. Met special striping tape, wat helemaal niet goeiekoop is, gaat het als een speer. We voelen ons minstens net zo goed als de pimpers uit een van de vele discovery autoprogramma's. Met een kwastje zetten we daarna de witte lijn snel op de romp.

Echt striping tape Crepe tape voor het bepalen van de afstand en hoogte Het schilderen van de lijn

Ondertussen is de 'oude' Tinus ook polshoogte komen nemen. De draad in de kiel is inderdaad engels. Hij gaat het even opscharrelen, nu moeten we alleen nog even weten wat de lengte van de draadeinden ook al weer was, maar daar hebben we Neets goede geheugen voor! Ook het oplossen van de speling in het roer wordt aan alle kanten bekeken en we komen uit op 2 nylon bussen die aan de onderkant en de bovenkant in de helmsgatkoker worden geplaatst. De bussen hebben een wanddikte van 2mm en worden 3 cm hoog.

Tinus

1 opmerking:

DIY Woodworking 16000 Free Plans For Beginners zei

Download 16,000 Woodworking Plans & Projects .
http://cn-woodworking.weebly.com/
16,000 Woodworking Plans With Step-By-Step Details, Photos, Materials Lists And More!
Arbor Projects ,
Adirondack Chairs ,
Artwork Display ,
Bathroom Unit ,
Box Designs ,
Billiard/Pool Table ,
Barn Plans ,
Bed Plans ,
Bedside Cabinets ,
Bee Hive Plans ,
Bench Projects ,
Bird Feeders ,
Birdhouse Plans ,
Boat Plans ,
Book Case Plans ,
Baby Changing Table ,
Coat Rack ,
Cabin Plans ...