zaterdag 1 maart 2008

Poetsen en schuren (deel 2)

Een goede voorbereiding is het halve werk en als je dan ook nog de juiste spullen hebt, gaat het allemaal veel makkelijker. We beginnen deze ochtend met het schoonmaken van de bovenkand van de boot. Dat houdt in: het dek, de kuip en de deksel worden schoongemaakt. We maken met een waterkoker warm water en zetten het hele dek in de Jif. Dit gaat heel erg goed! Binnen een uur hebben we het hele dek gehad en het resultaat mag er wezen. Alle zwarte strepen zijn weg en de verwering op het lakwerk is verdwenen.

De voorkant glimt al bijna weer De achterkant klaar om schoongemaakt te worden

Aangemoedigd door dit success pakken we ook de deksel op deze manier aan en binnen 30 minuten is ie weer helemaal wit en eigenlijk best wel weer toonbaar. De deksel is van alle onderdelen in de allerslechtste staat. Hij is op twee plaatsen geknakt en gescheurd. Dit is door de vorige eigenaar gelapt met zwart tape, maar dat is door zon, weer en wind flink verdroogd. Het plan is nu om de het polyester om de scheur heen ruim weg te zagen en het dan met polyester matjes te repareren.

 De deksel voor de schoonmaak beurtScheuren in de deksel De deksel na de schoonmaak beurt

Na de deksel komt de binnenkant aan de beurt. Door het slijpen aan de kielbouten is dit een gore bende geworden. Maar, wat water, jif en schuurspons maken het geheel weer toonbaar. Als het water uiteindelijk weer opgedweild is ziet alles er weer toonbaar uit. Ook kunnen we nu goed zien waar de echte slechte plekken zitten en waar we dus moeten plamuren. Dit valt heel erg mee. Morgen de plekjes eruit slijpen en dan kan het geheel omgedraaid worden zodat we aan de onderkant kunnen beginnen.

Lastig werkjeWik poetst de binnenkant Heet water

Geen opmerkingen: