woensdag 5 maart 2008

Blauw, blauw, blauw

Wel eens gehoord van de 80/20 regel? Dat je 20 procent van de tijd besteed aan 80% van het resultaat, en 80% van de tijd aan 20% van het resultaat? Dat blijkt ook op te gaan voor polyester zeilboten. Heb vanavond van de laatste halve vierkante meter de helft af kunnen halen. Deels schuren met korel 60, deels steken en schrappen. Waarom gaat dit zo moeizaam? Omdat er een enorm plakaat plamuur onder zit. Ik kom dus weer veel vocht tegen en een aantal diepe plekken.

Wat heel erg opvalt, en dat deed het gisteren bij de punt ook al, dat er een helder blauwe laag tevoorschijn komt als je de schuurmachine er op zet. En in deze laag blijken de eerder genoemde kleine blaasjes niet meer voor te komen. Het was te laat om even een groter stuk bloot te leggen, maar het lijkt erop dat we met een schuurmachine en wat geduld dus heel wat kunnen bereiken. Even twee dagen rust, en dan zaterdag weer verder.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gents! Imposante operatie! Mega respect voor wat jullie aan het doen zijn en de passie waar mee! Net uitgebreid met Willem zitten kletsen! Check eens of Zelflozers (SuperSucks) toegepast zijn in Centaurs. Daar kan je veel plezier van hebben om je schip droog te varen als je water over krijgt. Jullie hebben nu de boel toch al open liggen :)

Succes
Gijs