zaterdag 23 februari 2008

Uit het water (deel 2)

Na de teleurstellingen van de vorige week, gaan we er dit keer weer voor. We verzamelen om 9:00 precies voor een bakkie. Warm aangePt, Wik en Neetkleed, want er staat een dun windje, praten we de plannen nog eens door. Wik en Neet gaan met de boot op stap, Pt gooit nog eens wat extra spullen in de auto, om dan ook richting de schuur te gaan.

Bij de boot aangekomen, wordt de motor aangehangen en gestart. Dit gaat veel makkelijker dan gedacht. We varen om 9:30 weg, richting de eeste brug. Deze gaat ook verbazingwekkend snel open en we zijn dan ook al snel buiten het dorp.

Na wat wachten op de 2e brug kunnen we in een keer doorvaren
De 'tor' doet het nog mirakels goed en kunnen we zelfs een nog even kijken waar we het beste aan kunnen leggen op de boot op de kant te takelen.

Het plan is dus om de boot op een bok, op een tandem-asser te laten zakken. Met behulp van trapleuningen hebben we plaatjes gemonteerd waarmee we de boot op kunnen vangen.

Vlak voordat de kraan is geariveerd zitten de hijsbanden  onder de boot door. Dit ging heel makkelijk, voor onder de mast knop en achter tussen kiel en roer. Met behulp van een tweesprong worden de banden aan de kraan vastgemaakt
De bedoeling is om de boot over de vrachtwagen heen op de aanhangwagen te tillen. Goed opletten op de lantarenpaal en natuurlijk op de fietsers op het fietspad.

Zodra de romp op de aanhangwagen staat, wordt alles heel goed vastgezet met grote spanbanden. Nu kunnen we heel voorzichtig naar de schuur rijden. Even achteruit de schuur binnen rijden en de boot in de takels hangen.

 

Wachten voor de brugAankomst vanuit het dorpKlaarmaken van de aanhangwagenIn de banden en aan de kraanIn de luchtOver de wagenHoog in de luchtVoorzichtig laten zakken op de aanhangerVastgestraptHeel voorzichtig rijdenIn de takels in de schuurOp de bokStabiel

2 opmerkingen:

Bastieboy zei

Leuke site Wik.
Het is trouwens Tandem-asser
ipv Tendermaster.

Maar hij staat bij de favorieten hoor.

Bastieboy zei

Goed aangepast Wik.
Alleen valt nu de helft van de tekst weg.

Blijft een mooie site hoor...