donderdag 10 april 2008

De deksel

De deskel is al vanaf dag een een zorgenkind. Het werkt wel goed, maar ziet er op dit moment echt niet uit. Zoals al eerder beschreven hangt een en ander met gaffer tape aan elkaar en zitten er een paar lelijke knikken in het materiaal. Tijd om de deksel een goed onder handen te nemen. Allereerst zagen we de echt slechte plekken er uit, zodat we hier weer nieuw materiaal op hunnen brengen.

De deksel in oude staat De deksel met de slechtste stukken verwijderd

We gebruiken stuckloper om een mal te maken voor het polyester matten werk. Hiermee kunnen we goed de oorspronkelijke vorm van het materiaal volgen en het is waterdicht zodat de epoxy niet wegloopt. Bij het vullen van het eerste gat hebben we de stuckloper zomaar vastgeplakt aan de deksel, zonder was oid. Na het drogen van het polyester is dat goed te merken. Bij het aanbrengen van de vulling voor het tweede gat, smeren we de stuckloper in met vaseline, als het goed is moet dit een beter resultaat geven.

Het opvullen van het eerste gat 3 lagen glasvezel, doordrenkt met hars

Het tweede gat ondersteund met hout en zo neergelegd dat alles min of meer waterpas is Klaar voor de glasvezel 3 lagen glasvezel aangebracht

Nu we toch met epoxy hars bezig zijn, plakken we ook direct het gat in de boeg dicht en zetten we een bandje over de boeg heen. We hebben eerst de gehele boeg met de slijptol iets verjongt, zodat het extra materiaal straks wegvalt.

De boeg een glasvezelbandje van 8mm over de gehele opervlakte

Geen opmerkingen: